What are you looking at?? Scroll down you fool!!





<< September 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


   





Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


rss feed


Blogdrive


Saturday, March 12, 2005
kalau...

kalau lah suara aku mcm ja rule...
dan
kalau lah badan aku mcm vin dissel...

atau

kalau lah ja rule bersuara macam aku...
dan
kalau lah vin dissel berbadan macam aku...

hmm.. citer "kalau" sampai kiamat pn tak habis..

Posted at 06:04 am by marques
Make a comment

Monday, January 31, 2005
Puteri Gunung Ledang

Disebabkan marathon 3 movie melayu malam tadi aku decide untuk tak ke lab ari ini. Bukan sebab tak banyak kerja tapi sebab bangun agak lewat. Pukul berapa? entah.. tapi tak apa la mungkin boleh buat dari rumah saja.Satu benda yg jarang dapat kat sini ialah peluang nak tgk citer melayu. So walaupn orang tu bukan peminat movie melayu, bila dpt citer melayu dia akan rasa seronok yg amat. tp takde la rasa sampai ke tahap maha seronok!

Puteri Gunung Ledang. Mungkin orang lain dah lama tonton, tapi aku baru aja tonton semalam. Tak kira.. aku nak cerita juga! Movie ni Epik Cinta Agung ala ala Titanic la kononnya tp kalau fikir from the other side buat aku terfikir banyak benda.

1) Hang Tuah ni pahlawan melayu yg hebat bersilat, tapi dia hebat bukan kat dunia nyata tp dunia ghaib.

2) Hang Tuah kata "Tiada sapa perlu lakukan apa yg bukan kemahuan hatinya" dan dia kata lagi "Kalau nak menurut biar berakal.. kalau mengikut.. biar pintar" - PERGHHH maniiiiisss!!! (disebut secara intonasi melayu nagano). Tapi Tuah ni macam lembu yg kena cucuk hidung.. ikut aja kata Sultan. 

3) Kelapa sawit dan getah dah ada ditanam kat Tanah Melayu sejak zaman kesultanan melayu melaka lagi!

4) Di zaman kesultanan melayu melaka wireless technology telah wujud. Tuah, Puteri Gunung Ledang dan Gusti Adipati (bukan 
Adi Nasreen Melaka ok! Adi nasreen tak pandai bergusti. take note haha) boleh berkomunikasi sesama mereka tanpa perlu bersua muka, tapi secara halus.. wow halusnya.. konklusi : Alexander Graham Bell takde la sehebat mana.

5) Masa zaman kesultanan orang naik kuda. Makna nya masa tu melaka byk kuda tapi sekarang telah di ganti dgn lembu. Kalau anda ke Melaka mesti jumpa tahi lembu di tgh jalan. Mana kuda kuda tu semua hilang ya?? (kuda
super wunan ada la..)

Mungkin sebab Tuah yg hidup bukan jebat, orang melayu sekarang jd macam lembu kena cucuk hidung. Asik nak mengikut saja. Dulu pun sorang kawan pernah tanya, "agaknya macam mana orang Melayu kalau Jebat yg berjaya bunuh Tuah" Macam mana minda dan pemikiran orang melayu kalau Jebat yg hidup ek?

Secara jujurnya aku suka PGL ni. PGL ni banding ngan citer citer melayu sebelum ni rasanya amat bagus dari segi kualiti dia. Harap lepas ni sapa yg nak buat movie tu fikirkan la kualiti dan buat la cerita yg boleh mengajak audience berfikir.
Semoga PGL will be the benchmark for our next movie film!

Entry agak pjg menandakan boleh menaip dua tgn. Alhamdulillah. Cukup sampai disini sebab aku terasa aku macam bagus plak!  ok jumpa lagi.. tata...

Posted at 04:04 pm by marques
Comments (6)

Friday, January 21, 2005
Selamat hari raya aidiladha

Setiap hari dari pagi hingga lewat malam
Workaholic??
Ouh tak mungkin jd macam itu
Tapi
Aku hampir lupa hari ini hari apa
Ingin mngucapkan salam aidiladha di celah kesibukan
Selamat hari raya aidiladha


Posted at 02:09 am by marques
Comments (1)

Monday, January 10, 2005
roar!!!

due to unbalance i fall down. went for bone treatment ... the operation was succeed!! now i have three irons inside my left hand - two of them in my radius; the other one in elbow between humerus and radius. one in the radius was missplaced so they left it since there has nothing to do with it. this is what they call "urat dawai tulang besi" kuat ni.. mess with me?? meh sini aku belasah.. haha just kidding..

first time for operation i was so afraid. as soon i entered the operation theatre i was told to lie down on the bed and they set all the sets; they put the curtains near my neck so i couldnt see what they are doing directly. i just looking through the mirror from the other side. i saw how they used the hammer, drills and those forcepts. the sound of the drill.. the hammer they used.. the sounds.. hufff.. but just enjoy the operation.... it was a nightmare with no pain..! ouh i rather not to tell it more here.. hehe.. ah not to forget the nurse. they all cute!! nyum nyum.. oh my my pervert! :))

now gibs around my hand. bila gatal seksa beb... tak bleh nak garu... erghhh..the gibs i hate. two more operations on hold. it could be more than two or less so that i was told. im now counting times. hopefully just one more.. amiiiiin 

i only have less than a month for final presentation so i chose to take an operation so it wont take a long time. im doing great now but just a little pain while im doing exercises as adviced. little uncomfortable.. like now im typing with my only right hand :(

the other side it always reminds me how the handicaps live. so guys bersyukurla dgn apa yg ada.. kekurangan tu ada byk hikmah dia.

thx guys here for your help.. your visits.. your attention almost. if you guys want to write down an autograph on my gibs. come come!! im doing fund for the medical fee. maybe thousands for an autograph ..alah 1000 yen gurai.. hehe..

Posted at 01:14 am by marques
Comments (4)

Friday, December 31, 2004
What still stands still?



 




Tsunami video

solat

Few years back at turkey



A decade back also happened at kobe. so what it tells us?


 

Posted at 04:00 pm by marques
Comments (1)


Next Page